Bioresonantie Allergietest

  • Steeds vaker krijgen honden te maken met allergieën. Het lijkt wel een van de meest voorkomende aandoeningen bij de hond tegenwoordig en de honden met allergieën lijken alsmaar toe te nemen. 10 tot 15 procent van alle honden heeft tegenwoordig zelfs een contact/omgevingsallergie die resulteert in huid- en vachtproblemen. Denk hierbij aan een allergie voor gras, boompollen of stoffen uit dierenshampoo en/of ander cosmetische middelen die op de markt zijn voor de hond.Door inzicht te krijgen in waar uw hond allergisch, of juist heel goed op reageert krijgt u als baasje van uw trouwe viervoeter zelf de allergieën onder controle en gaat uw hond zich stukken beter en vitaler voelen.

Uitgebreide allergietest via bioresonantie

  • Heel veel honden hebben last van een voedingsallergie. Het is nog best lastig om uit te zoeken waar uw trouwe viervoeter niet tegen kan. Reguliere bloedtesten schieten vaak tekort om voedselreacties boven tafel te krijgen. Een bloedtest geeft vaak immers geen compleet beeld en bij kleine puppy’s is dit helemaal een probleem. Orthomoleculair/natuurgeneeskundig therapeut en expert in Bioresonantietherapie Peter de Moor organiseert in samenwerking met Dogmeat een “Allergie-dag”. Tijdens deze dag kan uw hond getest worden met bioresonantie op alle in diervoeding voorkomende allergenen! Vaak geven we onze honden echter ook ‘mensenvoeding’, hier kan een hond vaak ook niet tegen, denk hierbij bijvoorbeeld aan gluten. Ook deze allergenen testen we dus gelijk mee. Zeer geschikt voor dieren, maar ook voor de baasjes en het is geheel pijnloos! In ongeveer een halfuur wordt uw hond getest op alle mogelijke allergenen die een allergische reactie bij uw dier kunnen uitlokken. Aan het eind van de test krijgt u direct een duidelijk overzicht van alle allergenen, maar uiteraard ook voedingsadvies over wat uw hond veilig kan eten.

Wat kan een boosdoener zijn in het dagelijkse eten?

  • Bij honden zijn gluten (tarwe, spelt, rogge, gerst), aardappel, peulvruchten, zuivel, soja, vis, kip en/of rauwe eieren vaak de boosdoener. In het geval van een allergie voor vleessoorten is het vaak niet het dier waar het vlees vandaan komt, maar een reactie op de voeding die het geslachte dier te eten heeft gekregen. Een duidelijk voorbeeld is een allergie voor kippenvlees. Het zijn niet de eiwitten van de kip zelf waar de reactie door ontstaat. Nee, meestal niet. De meeste kippen eten hun hele leven gluten-houdende graansoorten. Hiermee is de kip in zijn eiwitten dus verzadigd met glutenfracties. Het immuunsysteem van uw hond kan vervolgens allergisch reageren op deze in het vlees aanwezige gluten uit graan. Vaak zie je dan ook tolerantie bij vlees van diersoorten die niet graan-gevoerd zijn zoals paard, lam, geit en vaak ook rund.

Wat kan een reactie geven in en om het huis?

  • Huisstofmijt, schimmels, boompollen (in het vroege voorjaar de els, hazelaar en berk), graspollen (van mei tot half juli) en kruidpollen (vooral bijvoet in augustus). Deze allergische reacties ontstaan vaak door direct contact met de blote huid. Bij uw hond is dit vanwege de vacht vaak de onderkant van de poten en de binnenkant van de oorschelpen en uit zich in de volgende klachten:

Mogelijke Klachten

  • Netelroos(galbulten), uitslag rond de bek of in de bek (aften), jeukende huiduitslag, vooral aan de poten, jeuk, zwelling, misselijkheid en diarree, anale jeuk, opgezette buik, buikpijn en krampen, verstopping, tranende ogen, jeuk aan neus en ogen, niezen, vermoeidheid, hyperactiviteit, prikkelbaarheid, slaperigheid, slapeloosheid en gespannenheid. Maar soms ook ernstigere klachten zoals hoge bloedsuiker, ziekte van Crohn, colitis, coeliakie en chronische middenoorontsteking. Herkent u iets hiervan bij uw trouwe viervoeter? En wilt u meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide bioresonantie allergietest.
close

Wishlist